Newsflash

Dr. Ioana SOARE


Amestec de film și teatru la Nottara

de Dr. Ioana SOARE - nov. 24, 2023

Săptămâna trecută a avut loc premiera comediei romantice fantastice „Visul unei nopţi de vară”. Spectacolul s-a jucat la Teatrul Nottara din București, fiind de fapt al Teatrului „Stela Popescu”.

Educaţie prin și pentru mișcare

de Dr. Ioana SOARE - apr. 14, 2023

ArtFitMent – arta de a aduce echilibrul și armonia în trup și în minte – încearcă să scoată la lumină potenţialul personal, să stimuleze creativitatea și să asigure o evoluţie durabilă artistului.

„Turandot”, pus în scenă de Andrei Șerban, disponibil și online

de Dr. Ioana SOARE - mar. 24, 2023

Un spectacol grandios de culori, dans și dramă, în punerea clasică în scenă a lui Andrei Șerban, „Turandot” se joacă cu casa închisă la Royal Opera House, în Londra.

Sindromul centurii de siguranță – afectarea mamară (2)

de Dr. Ioana SOARE - dec. 16, 2022

A doua prezentare de caz, după cea din numărul trecut, ilustrează încă un exemplu de politraumatism cu afectare mamară.

Sindromul centurii de siguranţă – afectarea mamară (1)

de Dr. Ioana SOARE - dec. 9, 2022

Centura de siguranţă este obligatorie și salvează vieţi. Este bine de știut însă că poate genera și unele probleme medicale, în caz de accident rutier.

Criterii de pensionare în oftalmologie

de Dr. Ioana SOARE - feb. 1, 2019

Pacientul cu afecţiuni oftalmologice are dreptul atât la certificat de handicap, cât la pensie de invaliditate, în funcţie de cri­teriile aflate în vigoare.

Eforturi meritorii

de Dr. Ioana SOARE - ian. 16, 2013

Pensiile de invaliditate în România - 2011

de Dr. Ioana SOARE - mar. 7, 2012

La 1 ianuarie 2011 intra în vigoare Legea nr. 263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. O analiză a prevederilor referitoare la pensiile de boală sau invaliditate şi la efectele pe care acestea le-au produs în anul ce-a trecut, dar şi câteva sugestii pentru îmbunătăţirea sistemului, în articolul dnei dr. Ioana Soare.

 

Boală, handicap şi pensii

de Dr. Ioana SOARE - nov. 12, 2010

    Între pensia de invaliditate şi ajutorul de handicap se fac adeseori confuzii. Dar nu sunt singurele. Amânarea perpetuă a implementării unui sistem computerizat de evidenţă a dosarelor, la casele de pensii, constituie o sursă certă de discrepanţe între datele înregistrate la diversele niveluri ale sistemului de pensii şi ajutoare pentru boală/handicap. Iată doar câteva din punctele de sprijin ale unei analize a realităţilor sistemului, realizată de dna dr. Ioana Soare, secretar general al Corpului Medicilor Experţi de Asigurări. (...)

 

Pensionările de invaliditate în România

de Dr. Ioana SOARE - mar. 26, 2010

   Politicienii noştri au criticat intens, în ultimele luni, starea sistemului de pensii din România şi, mai ales, numărul excesiv de pensionari de invaliditate. Ce argumente invocă? Fără o cercetare riguroasă, ei acuză strict creşterea numărului, de la circa 200.000 de pensionari de invaliditate în 1990, la 883.000 în prezent. (...)
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe