În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei.
De asemenea, în România data de 16 octombrie a fost declarată Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alimentația sănătoasă include consumul zilnic a minimum 400 g (5 porții) de fructe și legume (în afară de cartofi), leguminoase, nuci și cereale integrale.
„Aproximativ 70 de grame de cereale integrale pe zi pentru femei și 90 de grame pentru bărbați este considerat un aport benefic pentru o alimentație sănătoasă”, se menționează pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).
Pentru adulți, o alimentație sănătoasă include:
Alimentația nesănătoasă combinată cu inactivitatea fizică crește semnificativ riscul de boli cronice netransmisibile la adulți, în special boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, obezitate și diabet zaharat de tip 2.
Pentru a marca Ziua Mondială a Alimentației, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează un eveniment special, dedicat elevilor și studenților.
Evenimentul se va desfășura în cadrul facultății și va aduce împreună elevi de liceu, studenți, cadre didactice și specialiști din domeniul alimentar.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe