Newsflash

Paula ROMANESCU


Dialoguri vii cu umbre de lumină

de Paula ROMANESCU - apr. 14, 2023

Adevărată minune e să treci printre oameni surâzând și ei să nu priceapă că surâsul ţi-a rămas în privire de la ultima întâlnire avută cu niște prieteni sculptaţi în lumină și umbră de cuvânt.

Însemnări de-o viaţă

de Paula ROMANESCU - aug. 26, 2022

Structurat pe mai multe capitole, amplul volum „Guardul sănătăţii”, de dr. Grigore Bușoi, ilustrează o viaţă de om.

Rugă şi cânt

de Paula ROMANESCU - iul. 22, 2022

Dintre medicii plecaţi din ţară, câte unii ne trimit veşti cum că limba franceză ne leur fait guère défaut în a-şi tălmăci dorurile în rugă sau poem.

Titanic Vals la 90 de ani

de Paula ROMANESCU - apr. 15, 2022

La Teatrul Naţional București a avut loc, recent, premiera spectacolului „Titanic Vals”, în regia lui Dan Tudor.

Simfonie cromatică la Cercul Militar

de Paula ROMANESCU - sept. 24, 2021

Săptămâna trecută (13 septembrie), la București, a avut loc vernisajul expoziţiei Timp și Spaţiu Simfonic, a pictorului ieșean Mihai Coţovanu.

Am întâlnit Doi Români

de Paula ROMANESCU - sept. 17, 2021

Nu, nu prin cine mai știe care ţinuturi de soare… mai pline de câini cu covrigi în coadă. Erau printre/dintre noi, erau de aici.

Scrisori deschise în alb-negru

de Paula ROMANESCU - sept. 10, 2021

Centrul Militar Naţional din București a găzduit recent o expoziţie în alb-negru a pictorului Florin Șuţu.

Artă dincolo de cotidian la Cercul Militar

de Paula ROMANESCU - sept. 3, 2021

Cenaclul de Arte Plastice al Medicilor „Ion Ţuculescu” aduce prin expoziţia „Arta dincolo de cotidian” (23 august-5 septembrie 2021), al cărei vernisaj a avut loc în 24 august, la Cercul Militar Naţional (CMN), prima recoltă de culoare după această vară mult prea fierbinte.

Ca peștele-n apă

de Paula ROMANESCU - aug. 27, 2021

Medicul-pictor Elena Demetrescu se simte în lumea culorii Ca peștele în apă. Acesta este și titlul expoziţiei sale de artă, deschisă la Cercul Militar Naţional din București, în cea de-a doua jumătate a lunii august.

Expoziție aniversară la Cercul Militar

de Paula ROMANESCU - iul. 30, 2021

Publicul iubitor de artă a participat în număr mare la vernisajul expoziţiei retrospective de pictură prin care maestrul Nicolae Iorga, mentorul Cenaclului Medicilor pictori din România „Ion Ţuculescu”, a ţinut să marcheze cea de-a 88-a sa aniversare.

Epoca omului și piatra

de Paula ROMANESCU - iul. 23, 2021

Peste 99% din istoria omenirii a fost cioplită/înscrisă în piatră. Așa aveam să aflu vizitând expoziţia „Piatra în epoca omului”, deschisă la Muzeul Municipiului București– Casa Filipescu Cesianu.

Expoziție aniversară la Cercul Militar: Iorga 88

de Paula ROMANESCU - iul. 16, 2021

Publicul iubitor de artă a participat în număr mare la vernisajul expoziției retrospective de pictură prin care maestrul Nicolae Iorga, mentorul Cenaclului Medicilor pictori din România „Ion Ţuculescu”, a ținut să marcheze cea de-a 88-a sa aniversare. Evenimentul cultural a avut loc în 15 iulie, la Cercul Militar Național.

Iașul Magdei U.

de Paula ROMANESCU - iul. 2, 2021

Magda Ursache nu contenește să nemurească niște contemporani cu pretenţii de „telectuali”, care alcătuiesc fauna bufonă de prin târgul cu dulcile lui coline.

Se numea Elena Paulian

de Paula ROMANESCU - iul. 2, 2021

Discretă şi nobilă, medic dedicat profesiei pe care a slujit-o cu credinţă mai bine de 40 de ani, talentată pictoriţă, membră a Cenaclului de Arte al Medicilor Pictori „Ion Ţuculescu”, Elena Paulian avea să se confrunte în primăvara acestui an bezmetic cu un virus hotărât parcă să ia cu asalt întreaga planetă albastră. Nu i-a rezistat agresiunii.

Să călătorim cu Iser

de Paula ROMANESCU - iun. 25, 2021

MNAR găzduiește, până în toamnă, o expoziţie dedicată pictorului și graficianului Iosif Iser.

La Nae Girimea, hair stilistu’

de Paula ROMANESCU - iun. 14, 2021

Ploaie – ploaie, lume – lume, bucuria regăsirii într-un teatru, cu piesa După D’ale, chemaţi de Cornel Scripcaru la un show cu Caragiale!

Han la muzeu

de Paula ROMANESCU - iun. 11, 2021

Muzeul Colecţiilor de Artă din București găzduiește, până în 12 septembrie, expoziţia de sculptură „OSCAR HAN (1891–1976)”, dedicată împlinirii a 130 de ani de la nașterea artistului.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe