Newsflash
ACTUALITATE Știri

ANT: 12 pacienţi au trecut în weekend printr-o intervenţie de transplant

de Magdalena Tănăsescu - iun. 26 2023
ANT: 12 pacienţi au trecut în weekend printr-o intervenţie de transplant

Echipele de transplant din țara noastră au făcut, în weekendul care s-a încheiat, un "maraton al vieţii", fiind efectuate patru prelevări de la persoane decedate și 12 transplantări.

Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), nu mai puțin de 12 pacienţi au trecut în ultimele 48 de ore printr-o intervenţie de transplant, cele patru prelevări având loc în Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Oradea.

Prelevările au necesitat un efort extraordinar din partea echipelor de coordonare şi prelevare, iar transportul a fost asigurat şi datorită SMURD, IGAV, DSU, deoarece s-a impus transport aerian în condiţii de urgenţă. 

"Două paciente au fost transplantate renal la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, 6 pacienţi transplantaţi renal la ICUTR din Cluj, 3 pacienţi transplantaţi hepatic la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi o pacientă transplantată în Moldova", arată Agenţia Naţională de Transplant.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe