Newsflash
Știri

Prelevare de organe la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara

de Florentina Ionescu - aug. 31 2022
Prelevare de organe la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara

Echipa ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara (SCJUBPT) a făcut posibilă desfășurarea unei acțiuni de prelevare de organe.

Chiar dacă un suflet mult prea tânăr s-a stins mult prea devreme, astăzi 31 august, ora 03:00 s-a spus „DA” pentru viață, în sensul că organele prelevate de la un pacient pot de acum să ajute alți semeni. 

transplant1

„Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate dar care prin decizia lor au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început, pentru alți semeni. Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, a declarat managerul SCJUBPT, Ș.L. Med. Dr. Sorin Barac.

Într-o informare transmisă presei se arată că echipa ATI a SCJUPBT, alături de coordonatorul de transplant – medic ATI dr. Bobouțanu Giorgiana și de KDP dr. Isoc Cristian- medic ATI, au făcut posibilă desfășurarea acțiunii de prelevare.

Echipele prezente au fost pentru cord de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, coordonate de dr. Harpa Marius, alături de dr. Claudiu Ghiragosian și de dr. Alexandra Stoica.

Grefa hepatică a fost prelevată de echipa de la Institutul Fundeni din București, coordonată de dr. Lungu Vasile, dr. Tigău Mihai și asistent Visa Rodica.

Grefa renală a fost prelevată de echipa de la IUTR Cluj-Napoca, coordonată de dr. Andrei Tomuta, dr. Codruța Mihai, dr. Diana Hajar.

Iar prelevarea de cornee a fost făcută de dr. Dăscălescu Dana, oftalmolog de la Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologie București.

A fost prelevarea cu numărul 61 la nivel național, iar în ceea ce privește cordul, a fost prelevarea cu numărul 3 din acest an.

Prelevarea a avut loc în Blocul Operator 2 al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

„Mulțumim prof. dr. Dorel Săndesc, șef secție ATI, Serviciului de Ambulanță Timiș, echipelor SMURD, personalului ATI și tuturor echipelor care au venit pentru prelevare. Totodată, mulțumim Consiliului Județean Timiș, pentru sprijinul logistic acordat.”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe