Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Aplicaţie utilă persoanelor cu boală Parkinson

de Florentina Ionescu - aug. 25 2023
Aplicaţie utilă persoanelor cu boală Parkinson

Cercetători de la University of New South Wales din Sydney au dezvoltat o aplicaţie de mobil care ajută pacienţii cu Parkinson să-și îmbunătăţească mersul și coordonarea pașilor și să reducă totodată riscul de cădere.

Simplul act de a merge reprezintă o provocare pentru multe persoane diagnosticate cu boala Parkinson. Mersul necesită, pentru ele, o concentrare constantă ca să-și menţină echilibrul și ca să evite căderile ori accidentările. Cercetători de la University of New South Wales din Sydney au dezvoltat acum o aplicaţie de mobil care ajută pacienţii cu Parkinson să-și îmbunătăţească mersul și coordonarea pașilor și să reducă totodată riscul de cădere. 

Aplicaţia se numește „Walking Tall” și este disponibilă gratuit. Creată împreună cu persoane care au acest diagnostic, aplicaţia este de fapt un instrument de „reantrenare”, special conceput pentru a declanșa mișcarea prin faptul că livrează un ritm regulat, întocmai ca un metronom. Aceste bătăi sunt corelate cu trei viteze diferite ale mersului. În esenţă, aplicaţia urmărește să înlocuiască nevoia pacientului de a se gândi la mers. Ea oferă utilizatorului control mai bun, îi permite să își seteze propriul timp de antrenament și propriul ritm al mersului.

 


Notă autor:

https://newatlas.com/health-wellbeing/smartphone-app-helps-people-with-parkinsons-walk-better/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.walkingtallsnack

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe