Newsflash
Internaționale

Anglia renunţă la testarea obligatorie, în cazul călătorilor vaccinaţi

de L. Budin - ian. 26 2022
Anglia renunţă la testarea obligatorie, în cazul călătorilor vaccinaţi

Guvernul britanic anunță că va renunța la obligativitatea efectuării unui test COVID-19, în cazul călătorilor vaccinaţi cu schemă completă care sosesc în Anglia.

Noua măsură ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

testare-covid-strada

Până acum, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu erau complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuiau să se izoleze timp de 10 zile.

Această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a declarat premierul Boris Johnson.

El a confirmat noile directive, conform cărora „persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (...) dacă au fost vaccinate de două ori”.

Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului britanic să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, măcar în cazul călătorilor imunizați cu schemă completă.

Marea Britanie a fost afectată de valul de îmbolnăviri cauzate de varianta Omicron, dar numărul cazurilor e acum în scădere. De aceea, premierul Boris Johnson a anunţat ridicarea anumitor interdicții. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe