Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Andrei Baciu a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

de Magdalena Tănăsescu - aug. 17 2023
Andrei Baciu a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Andrei Baciu a devenit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după ce timp de 3 ani și jumătate a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit unei postări de pe pagina personală de Facebook, Andrei Baciu a fost și președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), după retragerea lui Valeriu Gheorghiță. 

Andrei Baciu a fost numit în funcția de președinte al CNAS de către premierul Nicolae Ciucă.

„Experiența pandemiei mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România și din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toți pacienții din România”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook. 

Andrei Baciu o va înlocui la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe Adela Cojan, care a fost președinte în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2021 și septembrie 2021 - prezent. 

Noul președinte al CNAS are 37 de ani și este medic specialist chirurgie cardiovasculară. El a urmat un program de formare în management spitalicesc la Școala Națională de Sănătate Publică din București. În domeniul managementului sanitar, experiența sa mai include un program de formare la Open University din Marea Britanie. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe