Newsflash
Internaționale

Aluatul crud, posibilă sursă de E. coli

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 13 2021
Aluatul crud, posibilă sursă de E. coli

CDC avertizează asupra consumului de aluat crud, acesta conţinând o serie de bacterii ce pot fi distruse doar în timpul preparării termice.

p2Avertismentul vine în contextul în care CDC (Centers for Disease Control and Prevention) investighează o presupusă epidemie cu Escherichia coli (E. coli) în mai multe state din SUA. Este vorba despre 16 cazuri de infectare din 12 state, toţi pacienţi de sex feminin, dintre care 75% având vârsta sub 18 ani.

Șapte cazuri au necesitat spitalizare, un pacient dezvoltând sindrom hemolitic uremic. Primul caz raportat a fost în 26 februarie (a.c.), iar cel mai recent – în 21 iunie. Investigaţiile au arătat că șase din opt persoane chestionate au consumat sau gustat aluat crud dintr-un mix pentru torturi, provenind de la branduri diferite.

Sunt necesare trei până la patru săptămâni pentru a determina dacă un caz de infectare face parte dintr-o epidemie, explică reprezentanţii CDC. De asemenea, FDA (Food and Drug Administration) investighează aceste cazuri și locaţiile de unde au fost achiziţionate produsele respective.

Investigatorii au efectuat analize ADN ale bacteriilor din probele prelevate de la pacienţii infectaţi, rezultatele arătând că acestea erau asemănătoare din punct de vedere genetic. Acest lucru înseamnă că este foarte probabil ca persoanele infectate să se fi îmbolnăvit consumând același tip de mâncare, explică reprezentanţii CDC.

În ceea ce privește numărul de persoane afectate, acesta este probabil mult mai mare decât cel raportat, întrucât majoritatea se pot recupera după această infecţie fără tratament medicamentos.

CDC recomandă ca populaţia să nu consume aluat crud, indiferent dacă acesta este parte a unui mix sau nu, pentru că făina dar și alte
ingrediente în stare nepreparată termică pot conţine bacterii cu efecte negative asupra sănătăţii.



Notă autor:

https://edition.cnn.com/2021/08/05/health/cdc-cake-mix-e-coli-trnd/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe