Newsflash
Internaționale

Afecţiunile musculoscheletale, frecvente la instrumentiști

de Dr. Mariana MINEA - apr. 28 2023
Afecţiunile musculoscheletale, frecvente la instrumentiști

Muzicienii profesioniști sunt expuși unor riscuri mai mari de a dezvolta probleme musculoscheletale asociate cu durere, din cauza modului în care își menţin corpul în poziţii fixe, timp îndelungat.

stire3

Dintre 440 de membri ai unei orchestre (44% femei), 64% au spus că au resimţit durere asociată afecţiunilor musculoscheletale în ultimele 12 luni, iar 61% – în ultimele zile. Rezultatele au fost prezentate la Congresul de Medicină Generală al Colegiului Francez de Medicină Generală de Anne Maugue, cercetător postdoctoral la Universitatea din Nisa și flautist în Orchestra Filarmonică din Monte Carlo. Durerea fizică este adeseori ignorată de instrumentiștii care trebuie să se prezinte la repetiţii și să performeze, subliniază ea.

În plus, „un atlet de elită dispune de o echipă întreagă de profesioniști la care poate să apeleze. Un muzician de elită îl are doar pe medicul său generalist – asta presupunând că muzicianul chiar îi solicită un tratament. Realitatea este că majoritatea muzicienilor acordă atenţie durerii doar când devine cronică și când disconfortul le afectează interpretarea”, subliniază Maugue. Deoarece instrumentistul își ignoră durerea și se tratează singur, medicul ar trebui să își întrebe pacientul în legătură cu acest subiect. Sau, și mai bine, să își întrebe pacienţii dacă folosesc vreun instrument muzical.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/991052

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe