Newsflash
Internaționale

Activitatea fizică zilnică scade riscul de mortalitate

de Dr. Diana Andronache - aug. 27 2021
Activitatea fizică zilnică scade riscul de mortalitate

Mișcarea zilnică poate compensa efectele nefavorabile pe care le are asupra organismului calitatea slabă a somnului, arată noile cercetări.

p5       

Oamenii de știinţă au analizat datele a peste 400.000 de adulţi de vârstă mijlocie pe o perioadă de 11 ani. Ei au constatat că persoanele care au avut o calitate slabă a somnului și un nivel scăzut de activitate fizică au prezentat un risc de mortalitate de orice cauză cu 57% mai mare, de cauză cardiovasculară cu 67% mai mare, un risc de mortalitate prin orice tip cancer cu 45% mai mare, iar prin cancer pulmonar cu 91% mai mare, comparativ cu grupul pacienţilor care aveau o calitate a somnului bună și care efectuau exerciţii fizice.

        Autorii studiului susţin că sedentarismul amplifică riscurile pe care le implică tulburările de somn și recomandă ca medicii să ia în considerare atât îmbunătăţirea calităţii somnului, cât și încurajarea pacienţilor să adopte un stil de viaţă sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică intensă în fiecare săptămână.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/956083

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe