Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Știri

Acces la o imunoterapie de ultimă generație pentru pacienții cu melanom ocular inoperabil

de Florentina Ionescu - mai 22 2023
Acces la o imunoterapie de ultimă generație pentru pacienții cu melanom ocular inoperabil

Asociația Melanom România vine cu noutăți luna aceasta, pentru pacienții cu melanom ocular inoperabil în stadiul metastastic.

La cererea medicilor români, compania Immunocore a deschis un program de acces la Tebentafusp, se arată pe pagina de Facebook a asociației de pacienți Melanom România. 

Tebentafusp este o imunoterapie de ultimă generație, care a demonstrat prelungirea supraviețuirii pentru pacienții HLA-A*02:01-pozitiv, arată sursa menționată. Programul de acces este deschis la Institutul Oncologic București și la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, unde practic orice medic oncolog poate prescrie. 

„Alternativ ne puteți scrie la email: melanom.romania@gmail.com pentru a vă indica numele unuia dintre coordonatori. Melanomul ocular este un cancer rar, cu puține opțiuni de tratament în stadiu metastatic, și de aceea acest program este deosebit de important pentru pacienții români. Excelentă inițiativă a medicilor români și lăudabilă deschiderea companiei farmaceutice pentru a oferi Tebentafusp înainte ca acesta să fie evaluat și decontat de către autoritățile române”, au transmis reprezentanții Melanom România despre accesarea acestui tratament. 


Notă autor:

Fotografie de la Wojtek Pacześ: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ochi-pupila-elev-gene-3594720/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe