Newsflash
Știri

A fost actualizată lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat

de Florentina Ionescu - sept. 24 2021
A fost actualizată lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a adoptat în ședința de ieri, 23 septembrie, Hotărârea nr. 74 prin pentru actualizarea listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Totodată, CNSU a adoptat și criteriile pe baza cărora se stabilesc aceste țări și teritorii de risc epidemiologic ridicat, precum și regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România. 

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată intră în vigoare începând cu data de 26 septembrie 2021, ora 00:00.

lista tari risc epidemiologic

Astfel:

- în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao; 

- în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;

- în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani, potrivit unei informări transmise redacției. 

zona rosie 1

zona rosie 2

zona galbena

*(date publicate de ECDC joi 23 septembrie 2021 pentru perioada 6 – 19 septembrie 2021) 

** urmare a detectării la populația umană a unor variante de virus Sars Cov 2 cu transmitere mai ridicată


Notă autor:

Foto de la: www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aeroport-aglomera-ie-amsterdam-calatore-te-2069

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe