Newsflash
Internaționale

Slovacia: două săptămâni de carantină națională din cauza COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 25 2021
Slovacia: două săptămâni de carantină națională din cauza COVID-19

Slovacia a aprobat lockdown național pe o perioadă de două săptămâni, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2.

Presa străină relatează că Slovacia a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește infecțiile cu coronavirusul SARS-CoV-2, pe măsură ce Guvernul din această țară a discutat miercuri despre o carantină națională (lockdown) pentru a limita răspândirea COVID-19. 

lockdown covid slovacia masuri carantina
Fotografie creată de SHVETS production, de la Pexels

Guvernul Slovaciei a aprobat miercuri o carantină națională de două săptămâni, în contextul unui record al numărului de cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2, arată The Associated Press.

Prim-ministrul Eduard Heger a spus că măsurile care intră în vigoare joi vor ținti toată populația, atât persoanele vaccinate, cât și pe cele nevaccinate. În perioada de lockdown, persoanele pot părăsi locuința doar pentru motive specifice, bine întemeiate. Printre acestea se află cumpărarea alimentelor esențiale din magazinele cele mai aproape de locuința lor, călătoria până la locul de muncă și la școală sau drumul făcut pentru a se vaccina, pentru a fi testați pentru coronavirus sau pentru tratament medical.

În cazul persoanelor nevacciante, va fi necesară testarea COVID-19 pentru a merge la locul de muncă dacă nu s-au recuperat post-COVID. Dacă lucratul de acasă nu este posibil (condiții de telemuncă), atunci persoanele din Slovacia vor trebui să aibă asupra lor un document de la angajator care conține detalii despre adresa locului de muncă, alături de detalii despre orele de lucru. Plimbatul câinilor este permis pe o distanță de 500 de metri de la locuința persoanei.

Eduard Heger a numit aceste măsuri „inevitabile”, arată The Associated Press. Succesul lockdown „va depinde de fiecare cetățean în parte”, a mai spus primul ministru al Slovaciei.

Ministerul Sănătății din această țară a spus recent că infecțiile noi zilnice au depășit 10.000 pentru prima dată, cu 10.315 cazuri pozitive înregistrate marți. Adică cu peste 1000 de cazuri mai multe decât recordul precedent, înregistrat vineri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe