Newsflash
Știri

A doua intervenţie de artroplastie de revizie de şold cu alogrefă, la SCJU Târgu Mureş

de Dorina Novac - iul. 22 2022
A doua intervenţie de artroplastie de revizie de şold cu alogrefă, la SCJU Târgu Mureş

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a realizat o intervenţie de artroplastie de revizie şold drept unei paciente de 54 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi a constat în reconstrucţia acetabulului cu grefă osoasă, reconstrucţia femurului proximal şi schimbarea/înlocuirea componentelor protetice deteriorate.

SCJU Targu Mures

„O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din dr. Dorin Sălcudeanu şi asist. univ. dr. Pal Fodor, medici primari Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de prof. dr. Tiberiu Bîțagă, au realizat, în cursul zilei de ieri, 21 iulie 2022, o intervenţie de artroplastie de revizie şold drept, reconstrucţia acetabulului şi a femurului cu alogrefă osoasă, unei paciente de 54 de ani, cu decimentare a componentelor protetice cu lipsă osoasă la nivelul acetabulului şi a femurului proximal”, se arată într-un comunicat.

Citește și: SCJU Târgu Mureş, pe primul loc la nivel naţional la numărul de prelevări din acest an

Potrivit reprezentanților spitalului, starea şi evoluţia pacientei este una bună.

Intervenţia de joi, 21 iulie, este a doua realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, după reacreditarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş de către Agenţia Naţională de Transplant să desfasoare activităţi de transplant ţesut (os/tendon/ligament), începând cu luna iunie 2022.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe