Newsflash
Știri

Prelevare multi-organ şi ţesut realizată la SCJU Târgu Mureș

de Dorina Novac - iun. 8 2022
Prelevare multi-organ şi ţesut realizată la SCJU Târgu Mureș

Marți, 7 iunie, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la SCJU Târgu Mureş.

Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

SCJU

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina.

Citește și: Prima reţea de screening al cancerului de col uterin, la SCJU Târgu Mureş

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuţa, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi ţesut, a fost coordonată de dr. Andrei Nica.

„Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din dr. Dalia Truţă, dr. Nyiri Emese, dr. Oana Coman, dr. Alexandra Gheorghe, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea – au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de marți este a opta din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe