Newsflash
Știri

„Să respirăm prin culoare”: expoziție foto de Ziua Mondială a Astmului

de L. Budin - apr. 11 2024
„Să respirăm prin culoare”: expoziție foto de Ziua Mondială a Astmului

Donațiile strânse în urma licitației de fotografii sunt dedicate proiectului Alergino – un nou program educațional pentru elevi și profesori.

La data de 20 aprilie, Asociația Română de Educație în Alergii (AREA) organizează expoziția de artă fotografică „Să respirăm prin culoare”, dedicată Zilei Mondiale a Astmului, la Biblioteca Națională a României (Mezanin Strada Mântuleasa), începând cu ora 17.00. Prin această manifestare artistică de tradiție cu scop caritabil, organizată încă din anul 2019, Asociația Română de Educație în Alergii se alătură din nou Inițiativei Globale pentru Astm (GINA), dedicată Zilei Mondiale a Astmului, având în fiecare an o temă specifică, se arată într-un comunicat.

Tema de anul acesta «Asthma Education Empowers» - importanța educației pentru persoanele care suferă de o formă de astm - se aliniază perfect cu misiunea Asociației Române de Educație în Alergii centrată pe îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc cu alergii. Prin furnizarea de educație și resurse, asociația ajută persoanele cu astm să înțeleagă mai bine boala lor și să îmbunătățească gestionarea acesteia, ceea ce poate duce la o viață mai sănătoasă și mai activă. Astmul trebuie ținut sub observație alături de o echipă medicală dedicată, care să urmărească evoluția în timp si să recomande tratamentul necesar. Fără tratamentul adecvat, astmul poate să evolueze către o formă severă, cu multiple exacerbări ale bolii și numeroase vizite în serviciul de urgență”, a declarat dr. Claudia Adriana Nicolae, președinte AREA, medic primar Alergologie cu peste 20 de ani de experiență.

Astmul este o boală complexă cauzată de factori genetici și de mediu, care este, în prezent, cea mai întâlnită boală cronică la copii și adolescenți la nivel global și una dintre cele mai frecvente boli cronice la adulți.

Expoziția a fost posibilă datorită implicării următorilor artiști fotografi români: Luiza Marinaş, Cristina Gârleșteanu, Elena Popa, Tina Genovia și Gabriela Panțu, care oferă o perspectivă artistică și profundă asupra fenomenului comun, dar esențial, al respirației umane. Donațiile strânse în urma licitației de fotografii sunt dedicate proiectului Alergino – un nou program educațional AREA pentru copiii preșcolari și școlari precum și cadrele didactice, cu scopul de a transforma școala într-un mediu sigur și prietenos pentru copii cu alergii.

Asociația Română de Educație în Alergii (AREA) este o organizație non-profit care are misiunea de a crește gradul de conștientizare a alergiilor și a impactului lor asupra celor afectați prin proiecte educaționale, realizate cu suportul partenerilor și sponsorilor. Comunitatea AREA este formată din familii cu copii alergici, adulți alergici, cadre medicale (medici, asistente, psihologi), profesori și educatori, companii și instituții partenere.


Notă autor:

Credit foto: Luiza Marinaș

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe