Newsflash
Cultură

În octombrie se deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu

de Florentina Ionescu - aug. 23 2022
În octombrie se deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu

Premiera „Romeo şi Julieta. Rock story” va deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu.

Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu. Cu acest mesaj începe noua stagiune a baletului sibian, care va aduce publicului până în luna decembrie paisprezece reprezentaţii de balet clasic şi dans contemporan, dintre care două producţii în premieră absolută, prezentate atât la Sibiu, cât şi în turneu în Germania şi Italia.  

romeo si julieta rock story premiera

După o stagiune plină care a adus publicului din Sibiu, în perioada septembrie 2021 - iulie 2022, nu mai puţin de 32 de spectacole de balet clasic, dans contemporan sau balet neoclasic şi turnee în ţară şi străinătate, artiştii Teatrului de Balet Sibiu revin în studioul de repetiţii în luna septembrie 2022.

Astfel, prima întâlnire cu publicul din Sibiu, premiera de dans contemporan „Romeo şi Julieta. Rock Story”, în coregrafia artistului de origine italiană Marcello Algeri, este programată pentru 7 şi 8 octombrie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

 

„Începem în forţă noua stagiunea a Teatrului de Balet Sibiu, cu premiera de dans contemporan «Romeo şi Julieta. Rock Story», spectacol pentru care coregraful Marcello Algeri lucrează la Sibiu încă din primăvara acestui an şi care va avea o dublă premieră în luna octombrie, la Sibiu şi la Sanremo, în Italia, pe scena Teatrului Ariston. Continuăm stagiunea în luna noiembrie cu premiera de dans contemporan «Despre noi», realizată de Beatrice Rancea, care montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului de Balet Sibiu, alături de coregraful Dragoş Roşu. Tot în luna noiembrie ne vom revedea cu artiştii Polish Dance Theatre, care vor veni anul acesta la Sibiu cu două noi producţii de dans contemporan. Anul se va încheia la Teatrul de Balet Sibiu cu cinci reprezentaţii de balet clasic ale spectacolului «Spărgătorul de nuci», pe care le vom prezenta la matineu, cu circuit închis, pentru elevii şcolilor şi liceelor din Sibiu. Pentru a doua parte a stagiunii suntem în discuţii avansate pentru cinci turnee internaţionale în Ţările de Jos, Belgia, Egipt, Polonia şi Grecia”, a declarat Ovidiu Dragoman, manager la Teatrul de Balet Sibiu.

Paisprezece spectacole programate, în prima parte a stagiunii 

În perioada septembrie - decembrie 2022, Teatrul de Balet Sibiu are programate paisprezece reprezentaţii de dans contemporan şi balet clasic dintre care, douăsprezece la Sibiu (producţii proprii şi spectacole invitate) şi două reprezentaţii în turneu la Landshut, Germania (septembrie 2022) şi Sanremo, Italia (octombrie 2022), după cum se arată într-un comunicat publicat pe site-ul AGERPRES:

Vineri, 23 septembrie 2022

"Romeo şi Julieta. Rock Story", coregrafia Marcello Algeri
Selecţii din spectacol, prezentate în avanpremieră, în turneu la Landshut, Germania

Vineri, 7 octombrie şi sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 19:00

"Romeo şi Julieta. Rock Story", coregrafia Marcello Algeri
premieră de dans contemporan
Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, Sala Mare

Marţi, 11 octombrie şi miercuri, 12 octombrie 2022, ora 19:00

Polish Dance Theatre, spectacole invitate
Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, Sala Mare

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 21:00

"Romeo şi Julieta. Rock Story", coregrafia Marcello Algeri
premieră de dans contemporan
Teatrul Ariston, Sanremo, Italia

Miercuri, 9 noiembrie şi joi, 10 noiembrie 2022, ora 19:00

"Despre noi", regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoş Roşu
premieră de dans contemporan
Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, Sala Mare

5, 6, 7, 8, 9, 10 decembrie 2022, ora 12:00

"Spărgătorul de nuci", coregrafia originală Marius Petipa
mateinee de balet clasic pentru copii, prezentate cu circuit închis
Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu, Sala Mare

Biletele pentru primele spectacole programate în lunile octombrie şi noiembrie 2022 au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro.

În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituţiei Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi (09:00 - 16:00) sau vineri (09:00 - 13:30).

Costul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe