Newsflash
Știri

Împrumut BEI pentru UMF „Carol Davila”

de Florentina Ionescu - apr. 16 2021
Împrumut BEI pentru UMF „Carol Davila”

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat un nou împrumut, în valoare de 24 de milioane de euro, pentru îmbunătăţirea infrastructurilor de cercetare, academice și studenţești la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Împrumutul face parte din iniţiativa de investiţii în învăţământul superior a BEI, în valoare de 100 de milioane de euro, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacţiei.

Investiţia include renovarea Facultăţii de Medicină și construirea a două noi centre de cercetare medicală dedicate. Finanţarea va sprijini, de asemenea, investiţii în eficientizarea energetică în campusul universitar. „Dincolo de importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea învăţământului și cercetării de excelenţă, restaurarea Facultăţii de Medicină are o importanţă istorică și culturală pentru București și pentru ţară, clădirea fiind o moștenire arhitecturală emblematică”, a spus prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”.

Noul împrumut va transforma mediul de învăţare, va sprijini educaţia a mii de studenţi, va consolida cercetarea medicală, creând sute de noi locuri de muncă. (Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe