Newsflash
Știri

Medicina din Târgu-Mureș este clădire de patrimoniu

de Florentina Ionescu - apr. 18 2023
Medicina din Târgu-Mureș este clădire de patrimoniu

Clădirea centrală a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie este un valoros brand al patrimoniului construit al Târgu Mureșului.

Reprezentanții UMFST vă invită să admirați încă o dată clădirea, mai ales astăzi, de Ziua internațională a monumentelor și a siturilor.

Simbol al stilului Art Nouveau, această clădire a fost construită între anii 1907 și 1909, fiind aproape întotdeauna un spațiu educațional, se arată pe pagina oficială de Facebook a UMFST. 

umfst

Clădirea a găzduit pe rând, școala de cadeți militari, liceul militar, apoi Universitatea de Medicină și Farmacie și, din 2018, sediul central al UMFST George Emil Palade din Târgu Mureș.

„Clădirea a fost renovată recent, elementele decorative specifice stilului fiind readuse la starea inițială. Prin acest proiect deja realizat, confirmăm angajamentul asumat, de păstrare și promovare a patrimoniul cultural material și imaterial al comunității mureșene”.

Mai multe detalii și imagini găsiți pe blogul UMFST.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe