Newsflash
Cultură

Zilele Filmului German revin la București în 2023

de Florentina Ionescu - ian. 26 2023
Zilele Filmului German revin la București în 2023

După o perioadă de pauză, festivalul Zilele Filmului German #ZFG15 se întoarce la București între 2 și 5 martie și va aduce publicului cele mai noi producții germane la Cinema „Elvire Popesco”.

Mai mult, evenimentul se extinde, în premieră, la Timișoara, unde spectatorii sunt așteptați la Cinema Victoria între 9 și 12 martie.

Organizat de Goethe-Institut, festivalul Zilele Filmului German adună anul acesta cele mai bune filme germane din perioada recentă și le arată pentru prima dată pe marele ecran publicului cinefil, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

001 Vizual landscape #ZFG15

„Mă bucur să revenim, în sfârșit, după această perioadă în care am simțit lipsa întâlnirilor cu publicul de la Zilele Filmului German. Partea bună este că ediția cu numărul 15 însumează cele mai bune producții de film german din ultimii ani, prin urmare publicul este așteptat cu o selecție din care îi va fi greu să rateze vreun titlu”, spune Marina Neacșu, coordonatorul festivalului.

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Filmului German va fi deschisă de Toubab, distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și Festivalul Filmului German din Lisabona și Premiul pentru cel mai bun tânăr actor, Ex-Aequo pentru Farba Dieng și Julius Nitschkoff la Bavarian Film Awards.

Filmul regizat de Florian Dietrich spune povestea lui Babtou (Farba Dieng), proaspăt eliberat din închisoare, care – deși este născut în Germania – urmează să fie deportat în Senegal, lucru care îl aduce în situația în care să decidă să se căsătorească cu cel mai bun prieten al său, Dennis (Julius Nitschkoff), care este heterosexual. 

001 Toubab

„A fost important pentru mine să spun o poveste despre un subiect foarte serios într-un mod și pe un ton care să nu împiedice spectatorii să se identifice cu protagoniștii filmului”, declara regizorul „acestei comedii mocnit-hilară” (Bild).

„Aproape tragi-comic, filmul îmbină teme precum rasismul, inegalitatea socială și homofobia într-un studiu social extrem de amuzant care, datorită celor doi actori principali excepționali și a multor detalii aproape de documentar, se transformă într-o odă închinată prieteniei dintre doi bărbați”, scriau cei de la Filmdienst.

Vizualul #ZFG15 este construit de graficianul Marius Weber în jurul unui cadru din Die Goldfische | Peștișorii Aurii, alt film ce va fi prezentat în premieră în programul festivalului.

În săptămânile ce urmează, organizatorii vor reveni cu noi detalii despre festival, programul complet și informații despre achiziționarea biletelor.

Program cultural de tradiție

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București, între 2 și 5 martie, și la Cinema Victoria din Timișoara, între 9 și 12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

Goethe-Institut este o instituţie culturală care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial. Prin informaţii despre viaţa culturală, socială şi politică prezintă un tablou vast al realităţii germane. Zilele Filmului German este unul dintre programele culturale cu tradiție pe care le desfășoară în România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe