Newsflash
Știri

Workshop de traumatologie, la SUUMC

de Dorina Novac - nov. 10 2022
Workshop de traumatologie, la SUUMC

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” organizează, în parteneriat cu UMF „Carol Davila” București, „Workshopul de Traumatologie cu soluții de osteosinteză extramedulară și centromedulară”.

Evenimentul va avea loc la data de 11 noiembrie, în intervalul orar 08:00 - 14:00, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila”.

Workshop de Traumatologie

Workshopul de Traumatologie cu soluții de osteosinteză extramedulară cu plăci poliaxiale și centromedulară cu tije centromedulare cu țintire computerizată are ca obiectiv identificarea provocărilor și oportunităților apărute în activitatea medicală spitalicească, pe componenta dezvoltării accelerate a cercetării-dezvoltării şi inovării tehnicilor, tehnologiilor moderne şi, implicit, a procedurilor chirurgicale din sfera ortopediei și traumatologiei.

Citește și: ASSMB și UMFCD: parteneriat pentru monitorizarea sănătății orale a elevilor

Evenimentul beneficiază de expertiza, în calitate de lector, a prof. dr. Endre Varga - traumatolog, profesor universitar şef catedră, Clinica de Traumatologie, Universitatea Szeged, Ungaria.

„După cum bine se știe, creșterea speranței de viață și înaintarea în vârstă sunt asociate cu modificări structurale osoase și o serie de complicații legate de traumele osteo-articulare cum ar sunt fracturile. Fracturile masivului trohanterian reprezintă 50% din totalul fracturilor de șold și unul dintre cele mai frecvente tipuri de fracturi în rândul vârstnicilor. Se estimează că fracturile șoldului vor avea o incidență de 2.6 milioane până în 2025 și aceasta va crește până la 6.25 milioane până în 2050. La mică distanță se află incidența fracturilor de pumn (uneori ca fractură revelatoare a osteoporozei) și cele de humerus (cu prevalență egală la vârstele active dar și la senectute)”, se arată într-un comunicat al SUUMC.

Potrivit ursei citate, înaintea alegerii unuia dintre tot mai complexele tipuri de implante este obligatoriu să fie evaluat patternul fracturii și să fie clasificată conform uneia dintre clasificări AO/OTA. Până în prezent nu a fost stabilit un implant reprezentând „standardul de aur” pentru tratamentul acestor fracturi iar acest subiect, de cele mai multe ori, generează energii constructive și controverse medicale si tehnice

„Tratamentul fracturilor trebuie să ia în considerare un stres chirurgical moderat, o rată a complicațiilor și a morbidității postoperatorie cât mai redusă; cercetările biotehnologiei, care îngemănează medicina cu ingineria biomaterialelor, fac, în fiecare zi cre trece, câte un pas înainte în propunerea unor noi soluții ce urmăresc eficiența și eficacitatea sistemelor de osteosinteză, având ca țintă finală, confortul și vindecarea pacientului ortopedic”, se mai arată în comunicat.

Scopul principal al „Workshopului de Traumatologie cu soluții de osteosinteză extramedulară și centromedulară” este acela de a evalua noile facilități, încercând totodată să identifice o posibilă legătură între etapele cercetării și ale implementarii terapeutice, cu dezvoltarea standardizată a protocoalelor de implantare.

„Iată de ce demersul nostru își propune să atragă cât mai mulți specialiști din sistemul de public de sănătate (medici primari, specialiști și rezidenți dar și asistenți medicali), în vederea creării unui cadru educațional funcțional care să își dovedească eficiența în creșterea calității serviciilor medicale oferite, în condiții de maximă siguranță, securitate și confort, pacienților din România”, au precizat reprezentanții SUUMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe