Newsflash
Știri

Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

de Dorina Novac - mar. 31 2023
Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

În perioada 28-29 martie, în cadrul proiectului REVERSE a fost organizat un workshop cu tema „Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale”.

Începând cu anul 2021, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), alături de alte cinci spitale din România, sub coordonarea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a început să se deruleze, pentru o perioadă de 5 ani, proiectul „REVERSE (pREVention and management tools for rEducing antibiotic Resistance in high prevalence Settings)”.

spitale

Proiectul urmărește reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale cauzate de bacterii Gram-negative multirezistente prin aplicarea unui program complex de intervenții eficiente, în etape, bazat pe dovezi științifice, pentru a îmbunătăți capacitatea de testare microbiologică, prevenirea și controlul infecțiilor în spitale și utilizarea judicioasă a antimicrobienelor.

Citește și: Infecţiile intraspitaliceşti în România: miracol pe hârtie

În acest sens, un alt obiectiv al proiectului urmărește facilitarea schimbului de expertiză prin crearea platformelor de dialog între specialiști și asigurarea fluxului de informații și bune practici în domeniu.

Astfel, în zilele de 28 și, respectiv, 29 martie, în cadrul proiectului REVERSE a fost organizat un workshop, cu participare online, cu tema „Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale”, eveniment care s-a adresat personalului medical, medici și asistenți medicali cu atribuții și competențe în activitatea de supraveghere și control a infecțiilor asociate asistenței medicale din SUUMC și din alte 5 unități medicale dedicate pacienților cu boli acute din Grecia Italia și Spania.

„Trebuie precizat faptul că REVERSE, coordonat de Universitatea din Zurich (Elveția) este susținut de un consorțiu puternic din lumea academică, organizații de sănătate și guvernamentale, incluzând 12 parteneri din Grecia, Israel, Italia, Olanda, România, Spania, Elveția și Marea Britanie”, au subliniat reprezentanții SUUMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe