Newsflash
Știri

Victor Costache: „Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului”

de Cristina GHIOCA - nov. 28 2019
Victor Costache: „Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului”

Autoritățile din domeniul Sănătății ar putea adopta măsuri suplimentare care să permită admiterea ca rezidenți a tuturor concurenților care, anul acesta, obțin peste 60% din punctajul maxim la concursul de rezidențiat care va avea loc pe 8 decembrie.

Victor Costache„Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși, în condițiile în care resursa umană este deficitară.”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, joi dimineață, în cadrul videoconferinței organizate pentru verificarea stadiului pregătirilor pentru organizarea Concursului de intrare în Rezidențiat.  El a cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului să prezinte o analiză în acest sens, inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenți. 

La videoconferință au participat rectorii și prorectorii universităților de medicină și farmacie care fac parte din Comisia Centrală de organizare a concursului  de intrare în Rezidențiat, dar și din comisiile locale, reprezentații Primului ministrului al României, reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Educației și Cercetării.

Fără disfuncționalități de desfășurare

Reprezentanții comisiilor locale de organizare a concursului au dat asigurări că nu există disfuncționalități în modul de desfășurare al acestuia, conform metodologie și cerințelor de concurs. La rândul lor, reprezentanții centrelor universitare în care este organizat concursul au informat că au capacitatea de a asigura suplimentarea numărului de rezidenți, în special pentru specialitățile deficitare.

La fel ca în anii trecuți, concursul de Rezidențiat se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. În această sesiune au depus dosarele pentru participare la concurs un număr de 8.876 tineri absolvenți ai universităților de medicină și farmacie (6.283 medicină, 1.740 medicină dentară, 853 farmacie).

Aceștia candidează pe un număr de 4.710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiției și MAI). Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu  558 numărul posturilor și locurilor pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe