Newsflash
Internaționale

Vaccinarea cu Moderna a persoanelor tinere, suspendată în două țări

de Dorina Novac - oct. 7 2021
Vaccinarea cu Moderna a persoanelor tinere, suspendată în două țări

Suedia și Danemarca au anunțat, miercuri, că întrerup utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna pentru persoanele tinere, după raportarea unor posibile reacții adverse rare, precum miocardita.

Agenția de sănătate publică din Suedia a declarat că va întrerupe utilizarea vaccinului pentru persoanele născute după anul 1991, deoarece datele arată o creștere a cazurilor de miocardită și pericardită în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost vaccinați.

Aceste afecțiuni implică o inflamație a inimii sau a mucoasei acesteia, potrivit Euronews.

Moderna

„Conexiunea este deosebit de clară atunci când vine vorba de vaccinul anti-COVID produs de Moderna, mai ales după a doua doză”, a transmis sursa citată, precizând însă că riscul de a fi afectat este foarte mic.

Și Danemarca a anunțat că a decis să întrerupă administrarea vaccinului Moderna persoanelor cu vârsta sub 18 ani, ca măsură de precauţie.

„În datele preliminare ... există suspiciunea unui risc crescut de inflamație cardiacă, atunci când este vorba de vaccinul Moderna”, a menționat autoritatea daneză pentru sănătate într-un comunicat.

Suedia și Danemarca au declarat că au recomandat acum vaccinul Comirnaty, de la Pfizer-BioNTech.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe