Newsflash
Știri

Unitate mobilă CT, care face aproape 1.000 de teste pe zi pentru a depista infecția cu coronavirus

de Florentina Ionescu - apr. 9 2020
Unitate mobilă CT, care face aproape 1.000 de teste pe zi pentru a depista infecția cu coronavirus

Un Computer Tomograf ultraperformant va fi folosit în Capitală pentru depistarea infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2. Această unitate mobilă CT, anunță autoritățile, poate face aproape 1.000 de teste pe zi.

covid-19-testare

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei și nu numai ei vor putea afla pe loc dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. Consiliul Local al sectorului 1 a aprobat în ședința de ieri achiziționarea unui  computer tomograf mobil, cu un soft special. Aparatul permite depistarea rapidă a infectării cu virusul care cauzează COVID-19. Aparatul va fi achiziționat de primăria de sector, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, potrivit unui comunicat de presă.

Acest computer tomograf va fi mobil, amplasat pe o platformă, și va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul „Matei Balş”, potrivit sursei citate. Cu acest aparat vor putea fi realizate în jur de 1.000 de teste pe zi cu rezultate rapide.

Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare ale COVID-19 pot fi identificate în stadiu precoce. Autoritățile spun că achiziționarea aparatului se face la recomandarea Institutului „Matei Balș”.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe