Newsflash
Știri

Undă verde pentru programul EU4Health

de Florentina Ionescu - mar. 12 2021
Undă verde pentru programul EU4Health

Parlamentul European a adoptat recent programul EU4Health 2021-2027, care vizează o mai bună pregătire a sistemelor de sănătate din UE pentru viitoare pandemii și ameninţări la adresa sănătăţii.

eu4healthBugetul EU4Health este de 5,1 miliarde de euro, din care 20% sunt fonduri destinate prevenirii bolilor și promovării sănătăţii. Noul program vine în completarea politicilor statelor membre UE și include mai multe obiective.

Pe de o parte, își propune să crească rezilienţa sistemelor naţionale de sănătate și să ajute ţările să se coordoneze și să facă schimb de date. Pe de altă parte, se dorește creșterea disponibilităţii și a accesibilităţii (inclusiv la capitolul preţuri) în cazul medicamentelor și al dispozitivelor medicale.

În ceea ce privește sporirea rezilienţei sistemelor medicale, EU4Health le va ajuta să fie mai bine pregătite pentru ameninţări transfrontaliere majore la adresa sănătăţii. În acest fel, UE ar trebui să poată face faţă și unor provocări pe termen lung, precum îmbătrânirea populaţiei și inegalităţile din domeniul sănătăţii.

În plus, programul va susţine și demersuri legate de e-sănătate și de crearea unui „spaţiu european al datelor privind sănătatea”. Promovarea accesului la servicii medicale de calitate, inclusiv la asistenţă medicală sexuală și reproductivă, îmbunătăţirea sănătăţii mintale și accelerarea luptei împotriva cancerului vor fi și ele susţinute prin intermediul acestui program.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe