Newsflash
Știri

Un start-up din MedTech vrea să obțină 500.000 de euro finanțare

de Florentina Ionescu - aug. 29 2022
Un start-up din MedTech vrea să obțină 500.000 de euro finanțare

PD Neurotechnology este un start-up din zona de tehnologie medicală pentru pacienții cu Parkinson. Acesta vizează 500.000 de euro în runda de finanțare deschisă de platforma SeedBlink.

Start-upul PD Neurotechnology operează în 13 țări europene, iar lansarea în Statele Unite ale Americii este planificată pentru 2022.

PD Neurotechnology, un start-up MedTech pentru pacienții care suferă de boala Parkinson, aflată pe locul al doilea în topul bolilor neurologice cu cea mai mare răspândire din lume, vizează 500.000 de euro în runda de finanțare deschisă de SeedBlink, platforma europeană de investiții în startup-uri de tehnologie. 

PD Neurotechnology_Product photo

Această rundă Seria A, de 5.000.000 de euro, este condusă de CIC Capital Partners, iar co-investiția de la CIC Capital Partners și BigPi este de 4.500.000 de euro. Evaluarea pre-bani a PD Neurotechnology este de 30.000.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Fondurile strânse în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru producție, studii clinice și pentru a stimula creșterea companiei pe noi piețe, potrivit sursei citate.

Articole medicale portabile

PD Neurotechnology pune la dispoziția persoanelor care suferă de boala Parkinson și de alte tulburări de mișcare articole medicale portabile, ușor de utilizat, precum și software de inteligență artificială avansat pentru monitorizare și tratament, care pot fi aplicate acasă sau în condiții non-clinice.

Echipa PD Neurotechnology include 40 de specialiști în dispozitive biomedicale, neurologie, asistență medicală, logistică, inteligență artificială și boala Parkinson și dispune de un consiliu consultativ format din oameni de știință de talie internațională, specializați în neurologie și boala Parkinson.

Date primare legate de mișcarea corpului 

Primul produs realizat de PD Neurotechnology, PDMonitor, este un dispozitiv medical din clasa IIa marcat CE și constă din dispozitive de monitorizare/articole medicale portabile care captează și afișează date primare legate de mișcare din diverse zone prestabilite ale corpului ale pacienților cu boala Parkinson.

Acest PDMonitor oferă un Smart Box (o cutie inteligentă), care prelucrează datele de mișcare și extrage simptomele bolii Parkinson, precum și un PD Monitor Cloud, care combină simptomele și informațiile transmise de aplicația mobilă într-o bază completă de informații, eficientizând, astfel, managementul pacientului.

Instrumentul pentru medici, Physician tool, este un instrument performant de gestionare a bolii Parkinson, ce realizează o arhivă electronică cu informațiile aferente pacientului, pe care medicul curant le accesează, ceea ce ajută la stadializarea bolii și optimizarea tratamentului.

„Suntem foarte mândri de soluțiile noastre cu o abordare multisenzorială, precum și de arhitectura sistemului, care asigură monitorizarea continuă a tuturor simptomelor bolii Parkinson și sunt ușor de utilizat, facilitând asistența rapidă și optimizarea tratamentului. Dintotdeauna ne-am dorit să dezvoltăm soluții inovatoare și non-invazive pentru a-i ajuta pe pacienți să se simtă în mai mare siguranță și pentru ca relația medic-pacient să fie strânsă și eficientă. Avem planuri solide de viitor, căutăm mereu noi surse de creștere și lucrăm continuu la diversificarea și îmbunătățirea soluțiilor pe care le oferim.”, a declarat Nikos Moschos, fondator și director de afaceri al PD Neurotechnology.

Inovațiile în folosul oamenilor fac ca investițiile să fie cu atât mai valoroase, afirmă Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la platforma SeedBlink: 

„Este important să-i susținem pe inovatorii din domeniul MedTech, pentru că produsele dezvoltate de aceștia nu numai că au un impact asupra economiei, dar fac ca viața oamenilor să fie mai bună. Trebuie să le consolidăm capacitatea de a oferi soluții eficiente. Inovațiile în folosul oamenilor fac ca investițiile noastre să fie cu atât mai valoroase. Ne bucurăm că produsele PD Neurotechnology există și susținem creșterea acestei afaceri.”

PD Neurotechnology este o companie grecească de sănătate digitală fondată la Londra în 2015, de prof. Dimitris Fotiadis - director tehnic; prof. dr. Spyridon Konitsiotis - director medical, medic; Nikos Moschos - director de afaceri; și Tassos Manos – membru în consiliul de administrație.

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite liderilor de afaceri să finanțeze startup-uri și scale-up-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe