Newsflash
Știri

Un neurolog pediatru aleargă în scop caritabil la un semimaraton din Capitală

de Florentina Ionescu - mai 3 2022
Un neurolog pediatru aleargă în scop caritabil la un semimaraton din Capitală

Dr. Mădălina Leanca declară că aleargă 21 de kilometri „pentru copiii mici cu vise mari”.

Mădălina Cristina Leanca este medic specialist Neurologie Pediatrică, cu competență în EEG, la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii Doctor Nicolae Robănescu din București. Ea va participa luna aceasta în cadrul semimaratonului OMV Petrom din Capitală, eveniment ce va avea loc în 8 mai. 

alergare maraton bucuresti 8 mai
Fotografie creată de RUN 4 FFWPU, de la Pexels

Medicul va alerga în cadrul semimaratonului pentru a strânge fonduri în vederea extinderii acestui centru, unde sunt tratați atât pentru copiii născuți cu boli genetice, cât și copiii care trec prin accidente sau traumatisme severe, prin perioade lungi de internare în secțiile ATI din spitalele pediatrice. 

Madalina Leanca medic neurolog pediatru

1.000 de lei pentru fiecare kilometru alergat

Medicul neurolog pediatru îi îndeamnă pe internauți să fie alături de ea și să ajute la strângerea de fonduri pentru ca „dotările să nu mai reprezinte o piedică în recuperarea sănătății copiilor noștri”. Ea va alerga în beneficiul Asociației ALMA (Asociația pentru Ajutor, Luptă, Motivare și Asistență în afecțiuni grave).

„Sunt Mădălina Leanca, medic specialist neurologie pediatrică în cadrul Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii «Dr Nicolae Robănescu». Participarea mea la alergarea de 21 de km în cadrul Semi Maratonului OMV Petrom din Bucuresti din data de 8 mai 2022 este pentru sănătate și plăcerea mișcării, dar mai ales pentru a strânge fonduri în vederea extinderii acestui centru atât de necesar atât pentru copiii născuți cu boli genetice, cât și pentru copiii care trec prin accidente sau traumatisme severe, prin perioade lungi de internare în secțiile ATI din spitalele pediatrice. 3 din 5 din acești copii nu pot efectua în acest moment recuperarea neuropsihomotorie din cauza capacității limitate de internare a centrului. Fiți alături de mine și haideți să strângem 1000 RON pentru fiecare km alergat! Este primul pas dintr-o cursă lungă la finalul căreia ne dorim să avem construit un centru în care spațiul și dotările să nu mai reprezinte o piedică în recuperarea sănătății copiilor noștri”, a declarat medicul potrivit platformei asociatiaalma.galantom.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe