Newsflash
Diverse

Un domeniu important – REABILITAREA PULMONARĂ

de Conf. dr. Laura CIOBANU - oct. 16 2009
Un domeniu important – REABILITAREA PULMONARĂ

European Respiratory Society (ERS) a găsit la Viena spiritul şi logistica necesare pentru a organiza lucrările celui de-al 19-lea congres anual. Numai Messe Wien, imobil special dedicat expoziţiilor şi congreselor, ar fi putut găzdui 18.000 de participanţi veniţi din toate continentele, dornici să absoarbă noutăţile medicale, să cunoască aparatura cea mai nouă, să-şi fructifice şansa de a vorbi confraţilor despre munca lor clinică sau de cercetare şi să-şi acorde un moment de respiro în superba Vienă, legănată de muzica atâtor celebre nume şi compoziţii. (...)

   Reabilitarea pulmonară (RP) este socotită de specialişti un domeniu de viitor, cu o frumoasă perspectivă. Importanţa ei s-a lăsat cu greu dovedită, deşi a fost intuită încă din anii ’50. În anii ’70 şi ’80 a existat numai datorită unor medici luptători şi vizionari, care s-au străduit să arate binefacerile RP atât colegilor, cât şi bolnavilor; şi unii, şi alţii s-au lăsat însă greu convinşi. Este un domeniu particular de lucru, în care pacienţii trebuie să se angreneze mult mai dedicat, participând la programele de antrenament fizic. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe