Newsflash
Știri

Un convoi umanitar de la Semiluna Roşie pentru Ucraina a intrat în țară

de L. Budin - feb. 28 2022
Un convoi umanitar de la Semiluna Roşie pentru Ucraina a intrat în țară

Un convoi umanitar format din cinci TIR-uri care transportă aproximativ o sută de tone de ajutoare pentru populaţia ucraineană, de la Semiluna Roşie din Turcia, a intrat în țară prin PTF Giurgiu.

Directorul filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru, a ținut să le mulțumească colegilor de la Semiluna Roșie, informează Agerpres

semiluna-rosie
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Este un prim pas, umanitatea nu are graniţe, solidaritatea este foarte puternică. Crucea Roşie Română a organizat în punctele de frontieră puncte de triaj, de prim ajutor de bază, suport psihologic şi servicii de restabilire a legăturilor cu familia. În toată ţara am început o campanie de strângere de ajutoare umanitare organizată de toate filialele de Cruce Roşie ale României, pentru a duce un ajutor umanitar în Ucraina în momentul în care culoarul de siguranţă umanitar va fi deschis”, a declarat Marian Măcelaru.

Coordonatorul echipei de la Semiluna Roşie din Turcia, Abdulah Kaia, a spus că a mers deja la Vama Siret să vadă care este situaţia. Mai multe autocare au plecat să preia refugiaţii şi, totodată, s-au mobilizat pentru a trimite primele ajutoare în Ucraina.

Am văzut primire din toată inima şi din tot sufletul în România, vă mulţumim foarte mult, se vede că suntem o echipă oriunde în lume! Vrem ca ajutoarele să ajungă cât mai rapid la oamenii din Ucraina”, a declarat coordonatorul convoiului. 

Conform lui Abdulah Kaia, din acest prim convoi fac parte cinci TIR-uri care duc aproximativ o sută de tone de ajutoare constând în corturi, produse de igienă, o bucătărie de campanie, pături, saltele, materiale de dezinfecţie.

Donații pentru Ucraina, la Casa de Cultură a Studenților București

UMF „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova oferă cazare şi servicii medicale refugiaților

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe