Newsflash
Cultură

SoNoRo: strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina

de Florentina Ionescu - apr. 11 2022
SoNoRo: strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina

Un furnizor de servicii medicale private de la noi din țară se implică, în cadrul turneului SoNoRo, într-un demers de strângere de fonduri pentru spitalele din Ucraina.

Fiind partener în cadrul turneului de concerte SoNoRo Conac, eveniment cultural care se desfășoară în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, MedLife a anunțat recent că își extinde eforturile de susținere a victimelor din Ucraina. 

MedLife, partener pentru un maine mai bun in turneu SoNoRo Conac

Astfel, furnizorul de servicii medicale lansează participanților la concertele SoNoRo și nu numai, un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina.

Parteneriatul dintre furnizorul de sevicii medicale și SoNoRo Conac înseamnă două voci puternice dirijate de aceleași valori și grija față de aproape.

Dincolo de binele pentru suflet pe care îl oferă SoNoRo celor care participă la concerte, acest parteneriat înseamnă un ajutor în plus pentru cei care au atât de multă nevoie în această perioadă, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Astfel, MedLife, cu sprijinul și implicarea participanților la concertele SoNoRo, își propune să vină în întâmpinarea unor nevoi specifice, identificate și comunicate de către Ambasada Ucrainei în România.

Fondurile vor fi strânse prin intermediul Asociației Zi de Bine și sunt menite să ajute spitalele din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, peste 130 de civili, dintre care 6 copii au fost uciși și peste 400 civili, dintre care 30 de copii au fost răniți.

Încă de la debutul conflictului de la graniță, MedLife a răspuns apelului autorităților și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta spitalele aflate sub asediu prin trimiterea a peste 65 de tone de materiale și echipamente medicale, iar aceste eforturi vor continua atâta timp cât este nevoie.

Donațiile pentru ajutorarea spitalelor din Mykolaiv se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății.

A început turneul SoNoro Conac 2022

Desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, cea de-a V-a ediție a SoNoRo Conac, celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră.

La această ediție aniversară, SoNoRo Conac dorește să reamintească faptul că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile.

Programul turneului:

 • 11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mureș, jud. Mureș
 • 12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor
 • 15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad
 • 16 aprilie – Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara, jud. Timiș
 • 18 aprilie – Ateneul Român, București
 • 19 mai – Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
 • 21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj
 • 22 mai – Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș
 • 28 iunie – Palatul Peleș, Sinaia, jud. Prahova
 • 29 iunie – Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani
 • 30 iunie – Palatul Culturii, Iași, jud. Iași

Mai multe detalii despre programul concertelor și modalitățile de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe