Newsflash
Știri

UMF Timișoara acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Francesco Cosentino

de Florentina Ionescu - oct. 13 2022
UMF Timișoara acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Francesco Cosentino

Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara continuă consolidarea instituției în ceea ce privește colaborarea științifică internațională în medicină.

Ieri, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, la propunerea Facultății de Medicină, a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Francesco Cosentino, profesor de cardiologie la Institutul Karolinska și la Karolinska University Hospital din Stockolm, Suedia.  

Francesco Cosentino
Sursa foto: https://www.facebook.com/UMFVBT - Prof. dr. Francesco Cosentino (în centrul imaginii)

 

Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa 

Prof. dr. Francesco Cosentino, una dintre cele mai importante personalități actuale din cardiologia mondială, a devenit de ieri membru al comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, se arată pe pagina oficială a instituției de învățământ. 

Francesco Cosentino alaturi de Bogdan Timar
Alături de prof. dr. Bogdan Timar, decan al Facultății de Medicină din Timișoara

 

„Întărirea și dezvoltarea colaborării între comunitatea noastră academică și lideri mondiali din medicină, cercetare, dar și personalități de la nivel social, reprezintă direcții strategice ale mandatului pe care comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» din Timișoara mi l-a încredințat în calitate de rector. Ca rector, doresc ca personalitățile cărora le acordăm titlul de Doctor Honoris Causa al universității noastre să reprezinte modele de urmat pentru studenții noștri”, a declarat în cadrul ceremoniei prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul UMFT. 

Totodată, acesta a subliniat că România are nevoia să urmeze modele de oameni care își aduc contribuția la dezvoltarea umanității, a științei și a vieții în general.

„Studenții de astăzi sunt viitorul de mâine al medicinei și ne dorim ca aceștia să fie bine pregătiți și să găsească în rândurile comunității academice modele demne de urmat pentru ca, la rândul lor, să construiască mai departe o lume la care să își aducă aportul în sprijinul sănătății”, a conchis rectorul UMF Timișoara. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe