Newsflash
Internaționale

UE a cumpărat peste 10.000 de doze de tratament pentru variola maimuţei

de Dorina Novac - sept. 27 2022
UE a cumpărat peste 10.000 de doze de tratament pentru variola maimuţei

Comisia Europeană a achiziționat peste 10.000 de cure de tratament cu tecovirimat, un medicament care tratează variola maimuței.

Această procedură de achiziții publice de urgență este finanțată de Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA) și canalizată prin intermediul rescEU pentru a trata pacienții din statele membre cu nevoi imediate.

variola maimutei

Tecovirimatul este produs de societatea farmaceutică Meridian/SIGA.

Citește și: România a primit peste 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

„Prin intermediul Autorității noastre pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară, am achiziționat peste 10.000 de cure de tratament pentru a-i ajuta pe cei afectați de variola maimuței. Aceste doze, precum și cele peste 330.000 de vaccinuri deja achiziționate de UE, vor ajuta statele membre să răspundă nevoilor imediate și să asigure îngrijirea unui număr mai mare de pacienți din Europa. Numărul de cazuri din UE este în scădere, ceea ce este îmbucurător. Dar nu înseamnă că amenințarea a trecut sau că putem coborî garda. Pregătirea este fundamentul uniunii europene a sănătății”, a precizat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară: 

Potrivit CE, această achiziție publică de urgență va asigura satisfacerea nevoilor imediate. În paralel, HERA și statele membre au demarat o achiziție comună pentru a acoperi nevoile pe termen mediu și lung ale statelor membre.

Cele 10.000 de cure de tratament cu tecovirimat pot fi accesate de toate statele participante la mecanismul de protecție civilă al Uniunii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe