Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Tulburările de pigmentare a pielii, de neignorat

de Dr. Mariana MINEA - aug. 4 2023
Tulburările de pigmentare a pielii, de neignorat

Aproximativ jumătate dintre femei suferă de tulburări de pigmentare a pielii autodeclarate, iar 28% raportează un impact semnificativ al acestora asupra calităţii vieţii.

Este rezultatul unuia dintre studiile globale privind sănătatea pielii prezentate de L’Oréal Dermatological Beauty în cadrul Congresului Mondial de Dermatologie desfășurat recent în Singapore.

Unul dintre studii a fost derulat de La Roche Posay, care a intervievat 48.000 de persoane din 34 de ţări. A constatat că jumătate (50%) suferă de tulburări de pigmentare a pielii autodeclarate, inclusiv vitiligo, hiperpigmentare postinflamatorie și melasmă. Aproape o treime (28%) dintre ele au raportat un impact semnificativ al acestora asupra calităţii vieţii, iar 44% dintre cele cu tulburări de pigmentare au declarat că ascund partea vizibilă a pielii afectate.

De asemenea, Vichy a prezentat rezultatele unui sondaj realizat în rândul a 20.000 de femei din 20 de ţări, care a arătat că 72% dintre ele consideră că variaţiile hormonale au un impact negativ asupra stării lor de bine. Iar trei din patru femei spun că problemele pielii sunt prezente sau se înrăutăţesc în perioadele menstruale.

„De aceea, pentru sănătatea pielii și pentru susţinerea calităţii vieţii, pigmentările și efectele variaţiilor hormonale la nivelul pielii și scalpului femeilor sunt aspecte obligatoriu de luat în calcul în practica de zi cu zi în cabinetul medicului dermatolog, atât pentru prevenţie, cât și ca tratament”, a declarat dr. Dana Bratu, specialist în dermatologie și estetică medicală, participant în cadrul congresului la evenimentele știinţifice L’Oréal Groupe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe