Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Tratament aprobat pentru riduri

de Florentina Ionescu - mai 19 2023
Tratament aprobat pentru riduri

Administraţia pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a aprobat un tratament injectabil pe bază de acid polilactic (poly-L-lactic acid sau PLLA-SCA) pentru corecţia liniilor fine și a ridurilor din zona obrajilor.

Anunţul a fost făcut la 26 aprilie a.c. de compania producătoare.

Acest tratament, cu denumirea comercială Sculptra, este primul simulator de colagen cu PLLA aprobat de FDA. Atunci când este injectat în zona obrazului, el ajută la stimularea producţiei naturale de colagen pentru a atenua ridurile. Astfel, îmbunătăţește calitatea, fermitatea și prospeţimea pielii, arată un comunicat de presă de la Galderma, compania care produce noul tip de acid polilactic. Sculptra a fost aprobat prima dată pentru a fi utilizat în scop estetic în anul 2009 în Statele Unite și este acum disponibil în peste 40 de ţări.

Cu această aprobare extinsă, PLLA-SCA este acum indicat pentru utilizarea în rândul persoanelor cu un sistem imunitar necompromis pentru corectarea deficitelor șanţurilor nazolabiale (de la cele mai superficiale până la cele adânci), corectarea liniilor fine și a ridurilor din zona obrajilor, precum și din a altor zone de pe faţă.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/991230

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe