Newsflash
Internaționale

Topul celor mai bune aplicații pentru medicii rezidenți, în 2023

de Florentina Ionescu - ian. 5 2023
Topul celor mai bune aplicații pentru medicii rezidenți, în 2023

Site-ul grantsformedical.com a realizat un clasament cu cele mai bune aplicații pe care le pot folosi medicii rezidenți în anul 2023.

În zilele noastre, puteți găsi o aplicație pentru orice aveți nevoie, datorită ajutorului pe care ni-l oferă telefoanele inteligente. Din ce în ce mai multe industrii se bazează pe anumite aplicații, atât pentru social media, cât și pentru a beneficia de instrumente utile.

Potrivit www.grantsformedical.com, sectorul medical este unul dintre cele fruntașe care se adaptează rapid la noile tehnologii. Astfel, există o paletă largă de aplicații de care pot beneficia profesioniștii din domeniul medical. Iată mai jos o serie de aplicații care pot ajuta medicii rezidenți în mai multe moduri. Pe de o parte, ele sporesc eficiența, altele sunt extrem de precise în ceea ce privește definițiile, teoriile și soluțiile. Nu în ultimul rând, să nu uităm că unele aplicații medicale pentru doctorii rezidenți sunt foarte convenabile. 

linie telefonica suport psihologic medici

Iată lista creată de cei de la grantsformedical.com cu cele mai bune aplicații ce pot fi folosite de medicii rezidenți în 2023:

Medscape – le permite doctorilor să fie la curent cu cele mai noi informații în materie de inovații medicale și descoperiri din acest domeniu. Aplicația aceasta are o zonă vastă de știri, calculatoare medicale, detalii despre medicamente și oferă ajutor în ceea ce privește educația medicală continuă. O puteți descărca de aici.

Kareo – este o altă aplicație utilă pentru medicii rezidenți. Este un dosar medical electronic (EHR sau Electronic Health Record) care se bazează pe cloud. Aplicația oferă multe tipuri de servicii care sunt esențiale pentru medicii rezidenți în munca de zi cu zi. Câteva caracteristici ale aplicației se referă la: managementul pacientului, vizualizarea istoricului pacientului, etc.

Epocrates – se estimează că aproape 50% dintre doctorii din Statele Unite ale Americii folosesc aplicația aceasta. În ce constă? Este un instrument ce îi ajută pe doctorii rezidenți să ia cele mai bune decizii din punct de vedere clinic. Ea poate fi folosită pentru a lua legătura cu alți doctori și colegi prin intermediul unui feature. Câteva dintre caracteristicile principale ale aplicației Epocrates: oferă informații cu privire la prescripție, detalii despre medicamentele OTC, informații despre suplimente din plante și alte tipuri de suplimente, interacțiunile și reacțiile adverse a aproape 30 de medicamente în același timp etc.

UpToDate – oferă acces cu mai multă ușurință la o vastă bază de date cu informație medicală actualizată. Medicul utilizator poate să caute prin peste 8.500 de subiecte medicale diferite și poate să își recupereze informația recent vizualizată. Peste 4.400 de experți medicali actualizează informațiile din această aplicație în mod frecvent. Totodată, această aplicație este considerată unul dintre cele mai bune instrumente pentru a lua decizii medicale eficiente.

DynaMed Plus – oferă informații actualizate și bazate pe dovezi care îi ajută pe medicii rezidenți să ia cele mai bune decizii clinice. Ea oferă conținut precis și direct și permite utilizatorului să caute răspunsurile rapid. DynaMed Plus permite crearea notițelor, trimiterea e-mailurilor, acces la informație chiar și offline, acces la informații despre medicamente din „Micromedex Clinical Knowledge Suite”, etc. O puteți descărca de aici.

Mai multe detalii despre aceste aplicații și altele găsiți pe site-ul antemenționat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe