Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tehnologii medicale prezentate la CES 2024

de Florentina Ionescu - ian. 26 2024
Tehnologii medicale prezentate la CES 2024

Cel mai mare târg internaţional de tehnologie a avut loc la începutul acestui an, în Las Vegas.

Consumer Electronics Show 2024 (pe scurt, CES 2024) și-a deschis porţile în 9 ianuarie și a prezentat, printre altele, numeroase tehnologii medicale, la standurile companiilor din MedTech. Târgul de tehnologie a avut loc până vineri, 12 ianuarie, și a reunit peste 4.000 de expozanţi și 1.200 de start-upuri din 25 de specialităţi tehnologice.

Tot anul acesta, la CES au fost prezente multe companii din domeniul sănătăţii digitale (digital health) care și-au promovat noile invenţii. Vă prezentăm mai jos câteva dintre dispozitivele și conceptele noi care s-au făcut remarcate în ianuarie la CES 2024 și denumirile companiilor care le-au creat: 

Tensiometrul fără manșetă – Accurate Meditech și-a prezentat la târgul de tehnologie cel mai nou model de tensiometru din portofoliu. Este vorba de modelul Accurate 24 BPM, un dispozitiv fără manșon pentru monitorizarea tensiunii arteriale (TA). Dispozitivul este aprobat de FDA. Sistemul măsoară nu doar TA, ci și oxigenarea sângelui, și temperatura corporală. Toate acestea – într-un singur dispozitiv purtabil, ușor de folosit.

Terapia inhalatorie trece la un alt nivel – compania AeproMED are în plan să dezvolte o tehnologie nouă pentru tratamentul cu aerosoli, cu un sistem integrat pentru detectarea unor parametri. Nebulizatorul său AirHyper ar putea scurta timpul pentru inhalarea medicamentelor, îmbunătăţind astfel  eficacitatea administrării tratamentului.

Autoinjector cu adrenalină, integrat în smartphone – Alerje a prezentat participanţilor la CES produsul său inovator. Omniject este un dispozitiv auto-injector cu adrenalină, atașat la un telefon inteligent, care ajută persoanele cu alergii. Adrenalina este stocată în siguranţă în interiorul autoinjectorului. Dispozitivul este atașat la carcasa unui telefon și poate trimite alerte automate către medicul alergolog al pacientului și către aparţinătorii săi, dacă o doză de adrenalină din componenţa lui este activată.

Plasturi cu LED – CareWear are în plan să dezvolte plasturi cât mai ușori, cu LED-uri, fără fir, care să poată fi purtaţi de pacienţi. Reprezentanţii săi au creat designul pentru această tehnologie, pe care l-au înregistrat la FDA. Plasturii cu LED au aplicaţii în multiple arii ale medicinei, cum ar fi recuperarea musculară, atenuarea durerilor și recuperarea de pe urma unor traumatisme.

Tratamentul tremorului esenţial – GyroGear a prezentat un dispozitiv care contracarează tremorul în timp real, folosind o tehnologie giroscopică avansată. Este vorba de un dispozitiv non-invaziv, ce poate fi purtat la încheietură, și care ameliorează problemele cauzate de tremorul esenţial. Mănușa se numește GyroGlove, iar tehnologia de la baza ei conţine un motoraș dezvoltat de oamenii de știinţă de la 
Cambridge Maths și Imperial College, cu sprijinul NASA și al altor experţi.


Sursă: https://www.medicaldesignandoutsourcing.com/ces-2024-medical-technologies-you-need-to-know/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe