Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets

A început CES 2024 , cel mai important salon de tehnologie din lume

de Florentina Ionescu - ian. 9 2024
A început CES 2024 , cel mai important salon de tehnologie din lume

Consumer Electronics Show 2024 – adică CES 2024 – începe în 9 ianuarie și se desfășoară la Las Vegas, în SUA, până vineri, 12 ianuarie.

Consumer Electronics Show sau CES este cel mai important târg (salon) de tehnologie din lume. La ediția de anul acesta, ce se desfășoară la Las Vegas între 9 și 12 ianuarie, vor fi prezenți peste 4.000 de expozanți, se arată într-un comunicat de presă. Printre expozanți vor fi branduri globale și start-upuri din întreaga lume, profesioniști din industrie, presă și lideri ai diferitelor guverne ale lumii. 

„Anul acesta la CES suntem încântați să punem în lumina reflectoarelor rolul esențial pe care îl îndeplinește tehnologia pentru a îmbunătăți fiecare aspect al experienței umane. CES 2024 va fi un hub unde liderii se întâlnesc, visează și rezolvă [probleme]”, a declarat Gary Shapiro, președinte și CEO, Consumer Technology Association (CTA). 

Principalele teme ce vor marca ediția din acest an a CES se află: 

Inteligența artificială – IA va fi în centrul atenției celor prezenți la CES, cu aplicații care pot îmbunătăți îngrijirile din sănătate, sustenabilitatea, productibilitatea, accesibilitatea și multe alte aspecte. Exemple de expozanți: Garmin, Intel, Walmart. 

Human Security for All (HS4A) – CES va avea din nou ca parteneri United Nations Trust Fund for Human Security și World Academy of Art and Science. Acestea se alătură organizatorilor în campania globală „Human Security for All”. Exemple de expozanți: Abbott, Bosch, Siemens. 

Sustenabilitate – Companiile vor prezenta la standuri și nu numai felul în care au un impact pozitiv prin intermediul inovațiilor lor în domenii precum: energia, tehnologiile alimentare, reziliența, orașele inteligente, ș.a. Exemple de expozanți: HD Hyundai, Honda, John Deere. 

Totodată, la CES 2024 va avea loc și un summit dedicat sănătății, intitulat Digital Health Summit, în cadrul căruia cei prezenți vor afla mai multe despre inovațiile care scad costurile, îmbunătățesc echitaea în sănătate și le permit consumatorilor să aibă un control mai bun asupra sănătății lor. 

Câteva dintre temele abordate: evenimente conexe la CES despre sănătatea digitală; modul în care politicile influențează inovația în sănătate; explorarea inovațiilor în domeniul sănătății mintale; inteligența artificială generativă și viitorul îngrijirilor în domeniul sănătății; componenta umană etc. 

Bineînțeles, nu puteau lipsi de la eveniment start-upurile. Cei prezenți la CES 2024 pot descoperi peste 1.200 dintre cele mai promițătoare start-upuri din domeniul tehnologiei și companii care sunt adevărați pionieri în domeniile lor de activitate.

Mai multe detalii despre CES 2024 găsiți aici


Notă autor:

Sursa foto: https://www.ces.tech/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe