Newsflash
Știri

Studenții mediciniști din Galați fac voluntariat în centrul drive-through

de Dorina Novac - mai 24 2021
Studenții mediciniști din Galați fac voluntariat în centrul drive-through

Un număr de 20 de studenţi de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați s-au implicat în activitatea de vaccinare desfăşurată în centrul drive-through din parcarea unui mall.

Studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați ajută persoanele care vin să facă vaccinul Pfizer să completeze formularele necesare, le oferă prospecte și detalii despre vaccin, supraveghează starea persoanelor vaccinate, iar dacă sunt din anul II sau III de studiu, efectuează vaccinarea.

studenti Galati
Sursă imagine: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați // Facebook

În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au vaccinat în centrul drive-through. Programul este zilnic, între orele 08:00 și 20:00.

La acest centru se poate efectua, cu vaccinul Biontech-Pfizer, fără programare prealabilă, atât prima doză de vaccinare, cât și rapelul.

„Este o acțiune care continuă voluntariatul studenților mediciniști în lupta cu COVID-19. Suntem mândri de studenții noștri și de școala universitară de medicină, care formează nu doar specialiști, ci și caractere, oameni care luptă și se sacrifică pentru viața semenilor lor”, a declarat rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Vaccinarea în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City Galați continuă până pe 8 iunie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe