Newsflash
Știri

Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 aditivi alimentari

de L. Budin - apr. 13 2022
Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 aditivi alimentari

Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 aditivi alimentari și riscă să fie ingerată chiar dacă se află doar pe coajă, avertizează Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor - InfoCons.

Vopseaua de ouă ajunge în organism prin transferul pe mâini sau prin transferul pe albuș și gălbenuș, arată reprezentanții InfoCons, citați de Agerpres.

oua-vopsite
Foto Ioana Cristiana/Unsplash

 

După cum rezultă din centralizarea şi analizarea informaţiilor care se regăsesc pe etichete, 98,36% din produsele destinate vopsirii ouălor au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), arată InfoCons.

Dintre produsele cercetate, 65,57% au în compoziție acid lactic (E270), 63,93% - azorubină (E122), iar 54,10% - benzoat de sodiu (E211).

„Vopseaua de ouă nu numai că ne influenţează vizual (...), dar se transferă atât în produse - în ouă - sau (...) pe mână”, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Reprezentanții asociației atrag atenția că trebuie citită eticheta vopselei pentru a afla care este cantitatea minimă de ouă pentru care trebuie folosit produsul.

Bayer, pregătită să genereze inovații revoluționare în sănătate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe