Newsflash
Știri

UPDATE: Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

de Dorina Novac, Florentina Ionescu - mar. 4 2020
UPDATE: Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

În România a fost confirmat al șaselea caz de coronavirus, în aceeași zi în care s-a confirmat cel de-al cincilea român cu COVID-19.

Update 2 (tot din 4 martie) 

În această după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. 

Conform primelor informații, în 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

UPDATE 1 (4 martie):

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, a anunțat astăzi că încă o persoană a fost confirmată cu noul coronavirus. El a explicat, referindu-se la al patrulea caz confirmat, că „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”. 

Coronavirus_România

În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia, în vârstă de 16 ani.

Conform informațiilor de la DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează, conform procedurii, să se efectueze un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Informațiile de ieri: 

În România a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia deja diagnosticată la data de 28 februarie.

Bărbatul (al patrulea caz confirmat - n.r.) a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia, informează Grupul de Comunicare Strategică.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția COVID-19”, se arată în comunicatul de presă.

Conform primelor informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică din Timiș, bărbatul este asimptomatic și afebril. În acest sens, s-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Amintim că, în România, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată.

Femeia de 38 de ani din Timișoara a mers, pe 17 februarie, la Bermago, iar pe 25 februarie prezenta un prim simptom de subfebrilitate.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe