Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Timișoara va avea un centru de excelență în tratarea cancerului

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 aprilie 2022, ora 14:18

Clădirea ridicată lângă Spitalul Municipal Timișoara este aproape gata amenajată, fiind dotată cu aparate performante în depistarea și tratarea cancerului, a anunțat primarul Dominic Fritz.

aparate de radioterapie

„E aproape gata nouă clădire, un buncăr de 2,5 milioane de lei finanțat de Primăria Timișoara ridicat lângă Spitalul Municipal, care găzduiește unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar și un nou computer tomograf. Într-una din vechile clădiri ale Spitalului Municipal, pe care o reabilităm în prezent, este instalat cel de-al doilea aparat de radioterapie”, a menționat Dominic Fritz.

Acesta a subliniat că sunt aparate performante de radioterapie și investigații, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, achiziționate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale.

Va rămâne în funcțiune și vechiul aparat, care are peste 20 de ani, dar încă poate fi util în tratarea anumitor forme de cancer.

„Îi mulțumesc doctorului Daniel Malița care s-a luptat ca aceste aparate să fie astăzi la Timișoara, la Spitalul Municipal. (...) M-am întâlnit ieri și cu doctorii de la Spitalul Municipal, cu care am vorbit despre parteneriatul cu IFC, divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, pentru construcția unui nou Spital Municipal, în nordul Timișoarei. Acesta va fi ridicat între Aerodromul Utilitar și acea clădire neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparține Ministerului Sănătății, unde se dorește înființarea unui nou centru oncologic”, a menționat primarul Timișoarei.

Potrivit lui, noul Spital Municipal va reuni într-un singur loc toate secțiile care acum sunt împrăștiate în diverse clădiri din oraș, multe dintre ele improprii pentru desfășurarea actului medical.

„Am demarat împreună cu IFC studiul de prefezabilitate necesar acestei investiții majore în sistemul de sănătate din municipiu, cea mai mare din ultimii 50 de ani”, a adăugat Dominic Fritz.

Etichete: ministerul sanatatii Radioterapie computer tomograf tratarea cancerului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC