Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tabără anti-bullying pentru copii, părinți și profesori

Viața Medicală
L. Budin marţi, 9 august 2022, ora 15:31

Asociația Zi de Bine organizează o nouă tabără anti-bullying dedicată copiilor, părinților și profesorilor. Se vor desfășura activități cu scop terapeutic, jocuri și drumeții.

Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății din 2019, care a clasat 42 de țări europene, 73% din elevii români au fost martorii unei situații de bullying, România ocupând locul 3 la categoria de bullying în școli, se arată într-un comunicat.

Asociatia Zi de Bine-bullying

Aproape 400.000 de copii din țara noastră sunt amenințați cu bătaia la școală, iar jumătate dintre ei sunt bătuți efectiv de colegii lor.

Continuând un proiect demarat în luna iunie, Asociația Zi de Bine organizează între 14 și 21 august o nouă tabără anti-bullying, la care vor participa 30 de copii. Ei vor fi însoțiți, fiecare, de câte un părinte, alături de 15 profesori din învățământul primar.

Timp de o săptămână, participanții vor avea un program personalizat, dedicat înțelegerii rolului fiecăruia în gestionarea și combaterea fenomenului de bullying.

Tabăra se va desfășura la Straja, județul Hunedoara, și va cuprinde atât activități cu scop terapeutic, menite să construiască încrederea în propriile forțe și să-i învețe pe fiecare cum să reacționeze în situații de bullying, cât și drumeții și plimbări, seara talentelor și karaoke, jocuri, dans, teatru interactiv. Echipa este formată din terapeuți și animatori.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 30.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine.

Tabăra îi va ajuta pe copii să-și recunoască și împlinească nevoile de bază: de a se conecta, de a se simți capabili, curajoși și să conteze. Totodată își vor descoperi punctele forte ale personalității și își vor face prieteni”, a declarat Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuți.

Pentru ca proiectul să fie util cât mai multor copii și profesori, Asociația Zi de BINE va realiza un documentar care va fi popularizat în școli și licee.

Terapia cu animale de companie în scleroza multiplă

Etichete: asociatia zi de bine tabara anti-bullying copii si profesori echipa terapeuti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.