Newsflash
Știri

Studentă la medicină cu o tumoră extrem de rară, operată pe creier la Iaşi

de Dorina Novac - apr. 27 2021
Studentă la medicină cu o tumoră extrem de rară, operată pe creier la Iaşi

O studentă la medicină a fost operată pe creier de o tumoră extrem de rară. Aceasta a fost internată în stare stabilă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Lucian Eva, a precizat că tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost transferată cu elicopterul de la Suceava.

studenta operata
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași // Facebook

„Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă. După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a menționat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore, tânăra pacientă și-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă.

„Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani. În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță, și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești”, a adăugat dr. Lucian Eva.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe