Newsflash
Știri

SSER: tratamente stomatologice gratuite pentru refugiați

de L. Budin - mar. 2 2022
SSER: tratamente stomatologice gratuite pentru refugiați

Societatea de Stomatologie Estetică din România lansează o strângere de fonduri pentru sprijinirea refugiaților ucraineni și oferă tratamente gratuite de urgență în clinicile partenere.

Reprezentanții Societății de Stomatologie Estetică din România, alături de studenți din cadrul SSER Young, susținuți logistic de Clinica de Stomatologie Trident și MagnaPharm, se vor deplasa vineri, 4 martie, la Vama Siret, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a veni în sprijinul refugiaților ucraineni și a împărți echipamente extrem de necesare, precum saci de dormit și produse de igienă personală, se arată într-un comunicat.

Uniti pentru Ucraina-SSER

Ne-am dorit și noi să venim în ajutorul celor care fug din calea războiului. După ce am discutat cu apropiați care se află deja la Vama Siret, pentru a sprijini eforturile de acomodare a vecinilor noștri ucraineni, am primit o listă cu bunurile de care este în continuare mare nevoie acolo”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, fondator al SSER.

Printre altele, e nevoie de saci de dormit și de produse de igienă personală.

În această săptămână lansăm o strângere de fonduri pentru a putea cumpăra cât mai multe pachete necesare, iar vineri ne vom deplasa la Vama Siret și, cu sprijinul studenților din cadrul SSER Young și a filialelor SSER din București, Galați, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov, le vom împărți celor care au nevoie”, a mai spus dr. Florin Lăzărescu. 

Contul bancar la care se pot face donații în lei, pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, este: RO55 BTRL RONC RT00 U881 5005 – titular cont: SSER. Contul este deschis la Banca Transilvania. Donatorii sunt rugați să treacă „Ucraina” la detaliile transferului.

Ședinţe de chimioterapie pentru pacienţii oncologici refugiaţi din Ucraina

De asemenea, SSER, prin membrii săi din toată țara, va oferi în mod gratuit intervenții stomatologice de urgență refugiaților care au nevoie. Detalii referitoare la amplasamentele în care se oferă astfel de tratamente se pot obține prin telefon (0726.691.132) sau pe email (office@sser.ro).

Strângerea de fonduri va continua pe tot parcursul războiului din Ucraina. Periodic, voluntari din cadrul tuturor filialelor SSER se vor deplasa pentru a împărți refugiaților produsele cumpărate cu sprijinul donatorilor, se mai arată în comunicat.

Ucraina: cresc temerile privind o criză de sănătate publică

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe