Newsflash
ACTUALITATE Știri

Biroul OMS pentru România a celebrat Ziua Mondială a Refugiatului

de Florentina Ionescu - iun. 26 2023
Biroul OMS pentru România a celebrat Ziua Mondială a Refugiatului

De Ziua Mondială a Refugiatului, OMS România (World Health Organization Office for Romania) a fost onorată să participe la evenimentele partenerilor.

Dreptul la sănătate este un drept al omului. Refugiații se numără printre cele mai vulnerabile persoane din lume. Includerea refugiaților în sistemul național de sănătate și accesul la servicii de sănătate esențiale și de calitate este esențială, au transmis reprezentanții Biroului OMS pentru România, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului. Această zi este marcată an de an, la data de 20 iunie. 

„La sfârșitul anului 2022 existau cu 19 milioane de refugiați mai mulți decât în 2021, o creștere de 21% la nivel global. Numărul total de refugiați este de aproximativ 108 milioane. Este cel mai mare număr înregistrat vreodată și include persoane strămutate și refugiați, printre care șase milioane de ucraineni”, se arată pe pagina de Facebook a OMS România. 

De Ziua Mondială a Refugiatului, OMS România a fost onorată să participe la evenimentele partenerilor, prezentând colaborarea intersectorială largă și sprijinul oferit de mulți parteneri guvernamentali și neguvernamentali care răspund nevoilor refugiaților. 

Credit fotografii: OMS România

Împreună cu agențiile surori ale ONU, UNHCR România, UNICEF Romania, IOM Romania, ONG-uri naționale și internaționale și autorități locale, OMS a vizitat Iași, Constanța, Sibiu și Galați. 

„Personalul OMS s-a întâlnit cu refugiații, informându-i despre cum și unde să acceseze serviciile de sănătate și a discutat despre nevoile și experiențele lor. Împreună cu partenerii noștri, am făcut un bilanț al răspunsului la criza umanitară și am discutat modalități de consolidare a colaborării și coordonării la nivel local și subnațional. Alături de Guvernul României și cu organizațiile societății civile, continuăm să lucrăm pentru a asigura integrarea refugiaților în România”, au mai transmis reprezentanții Biroului OMS din România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe