Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul ROL2 din Otopeni a început să funcționeze

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu sâmbătă, 18 aprilie 2020, ora 10:11

Spitalul de campanie amenajat în perimetrul Institutului de Geriatrie din Otopeni a făcut primele internări de pacienți cu COVID-19.

Primii șapte pacienți au fost internați în cursul zilei de vineri, 17 aprilie, și în dimineața de sâmbătă, 19 aprilie. Urmează ca formațiunea medicală să primească alți 40-70 de pacineți adulți asimptomatici sau diagnosticați cu forme ușoare de boală, care vor fi aduși de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina.

spital rol2 otopeniSpitalul de campanie funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC). El este compus din containere și corturi medicale ce conțin zonă de triaj, radiologie, laborator, zonă de decontaminare și zonă de sterilizare.

În incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” din Otopeni funcționează și o tabără cu peste 130 de spații de cazare,  destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului se află Unitatea de Primiri Urgențe, plus spațiile de cazare pentru personalul medical.

foto: Facebook/Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.