Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sibiu: medicii de familie fac teste anti-COVID și în spitale

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 9 februarie 2022, ora 15:41

În spitalele publice din judeţul Sibiu vor exista centre de testare COVID-19 în care vor lucra și medici de familie, pentru a-i ajuta pe doctorii din unităţile sanitare respective.

În spitalele sibiene se fac centre de testare în care lucrează și medici de familie, a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Lucian Blăguţiu.

test-covid-doctor
Foto: Unsplash/Maskmedicare Shop

 

Consiliul Judeţean ne va asigura sprijinul şi va asigura în fiecare centru de testare câte un registrator, care va ajuta la introducerea datelor. Medicii respectivi vor trebui să îşi încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi să respecte programul care este făcut la acel centru -  şi să activeze în special în weekend”, a precizat Lucian Blăguţiu.

Unul dintre spitalele care va avea centru de testare este Spitalul General C.F. Sibiu, singurul care are doar pacienţi COVID-19 și unde există deja un centru de evaluare.

Noi avem deja centru de evaluare. (...) Acum, ne-am arătat disponibilitatea pentru găzduirea unui centru de testare, care vine în completarea centrului de evaluare, tocmai ca omul să vină într-un singur loc, să beneficieze şi de testare şi de evaluare, să nu mai umble prin oraş”, a declarat managerul Spitalului General C.F., Nicolae Horaţiu Cojocaru.

Etichete: centre de testare spitale din sibiu ajutor medici de familie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.