Newsflash
Știri

Secţia de radiologie a Spitalului Militar Bucureşti va fi extinsă

de L. Budin - mai 19 2022
Secţia de radiologie a Spitalului Militar Bucureşti va fi extinsă

Guvernul a adoptat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea extinderii Secţiei de radiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Durata de execuție a obiectivului este de 12 luni, informează Agerpres.

radiologie-doctor1

O hotărâre de Guvern aprobată astăzi vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii extinderea Pavilionului H5, Secţia de radiologie, din cazarma 734 Bucureşti. Este construirea unei noi clădiri pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central «Dr. Carol Davila» Bucureşti, dotată cu echipamente de înaltă performanţă pentru radioterapie şi tratament pentru leziuni canceroase, cu un număr estimat de pacienţi care vor putea fi trataţi zilnic de 80 de persoane pentru fiecare aparat”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

El a precizat că valoarea investiţiei este de aproximativ 60 de milioane de lei cu TVA, fonduri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi din venituri proprii ale spitalului, la care se adaugă şi alte surse legal constituite.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi modernizarea a două pavilioane din cadrul SUUMC.

Lucrările de intervenţie vor viza Secţia de radioterapie din pavilionul H5 şi Secţia de dermatologie şi Centrul de imagistică din pavilionul E.

Astfel, pavilionul E va fi modernizat, recompartimentat, consolidat din punct de vedere seismic şi dotat cu mobilier şi aparatură modernă atât pentru activitatea curentă, cât şi pentru situaţii de criză, în vederea modernizării condiţiilor de spitalizare şi a spaţiilor de lucru pentru personalul medical.

Prin aplicarea măsurilor de consolidare propuse, acesta va putea fi încadrat în clasa de risc seismic Rs IV.

În cadrul pavilionului H5, se va construi o clădire destinată instalării unui accelerator linear medical cu energii fotonice de 10MV, dotat cu colimator multilamelar şi sistem de imagerie MV, kV, CBCT, care va asigura tratamente de înaltă performanţă. Suprafaţa totală construită va fi de 493,5 mp, iar regimul de înălţime propus este format din subsol tehnic şi demisol, arată sursa citată.

Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, motiv pentru care Programul de guvernare 2021 - 2024 prevede construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, a 15 spitale judeţene, a 30 de spitale municipale şi orăşeneşti, precum şi a 7 spitale, inclusiv maternităţi”, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Primul laborator de analize medicale robotizat, la SCJU Oradea

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe